/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ În Armenia au fost reluate reluate protestele. Pashinian: „Revoluția de catifea” continuă

missing
25 aprilie 2018, ora 19:00

„Revoluția de catifea” continuă”, a declarat Nikol Pashinian, liderul protestatarilor.

Manifestanții au revenit în stradă la apelul liderului opoziției, Nikol Pashinian, după ce negocierile cu partidul republican de la putere, programate pentru astăzi, au fost anulate. Pashinian a cerut ca partidul să se retragă de la putere și să fie numit un prim-ministru interimar „ales de popor”.

Poporul a învins și nimeni nu poate încerca să-l lipsească de această victorie. 5:14 MUSCA 5:21 Nici un candidat din partea Partidului Republican nu va fi prim-ministrul Armeniei. Era guvernării Partidului Republican în Armenia s-a sfârșit”, afirmă Pashinian.

Revendicările lui Pashinian au fost respinse de prim-ministrul interimar, care admite organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar vrea să asigure interimatul până atunci. Asta în timp ce protestatarii au cerut astăzi ca funcția de prim-ministru să fie ocupată de liderul opoziției Nikol Pashinian. Acesta, la rândul său, a spus că este pregătit să preia funcția.

Da, desigur, suntem gata să ne conducem țara”, susține Nikol Pashinian, liderul protestatarilor.

Forțele de ordine au fost chemate la fața locului. Mai multe mașini ale poliției au fost observate transportând sârmă ghimpată spre diferite puncte din centrul Yerevanului. Protestele din Armenia au izbucnit pe 13 aprilie și au avut ca generator încercarea lui Serj Sargsyan de a se menține la putere după încheierea a două mandate prezidențiale. Acesta a demisionat din funcția de prim-ministru acum 2 zile, la numai o săptămână după ce a preluat conducerea Guvernului.

Supporters of Armenian opposition leader Nikol Pashinyan stage a rally in Yerevan, Armenia April 25, 2018. REUTERS/Gleb Garanich

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram