/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon, la sfat cu Krasnoselski. Oazu Nantoi: Această întrevedere face parte din scenariul de degradare a statalității

25 aprilie 2018, ora 19:01

„Vreau să-mi confirm poziția și cred că este o misiune de succes și toate părțile implicate în această misiune își îndeplinesc angajamentele”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Dodon și Krasnoselski s-au pronunțat împotriva „apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare, la etapa actuală, a operațiunii de pacificare la Nistru”. Dodon a mai spus că speră ca după această întâlnire, problemele care există să poată fi soluționate cât mai curând.

„Sunt sigur că acele compromisuri pe care le vom face asupra mai multor probleme de actualitate, vor fi un mare succes, un pas înainte”, a spus Vadim Krasnoselski, șeful grupării separatiste de la Tiraspol.

Pe de altă parte, analiștii politici susțin că această întâlnire nu va rezolva nimic pentru Republica Moldova, dar este un pas spre legalizarea structurilor anticonstituționale din stânga Nistrului.

„Domnul Dodon, fiind ales în funcția de președinte, dar și înainte de aceasta, vorbea despre structurile anticonstituționale de la Tiraspol despre niște structuri absolut legitime. Această întrevedere nu aduce nimic pozitiv pentru Republica Moldova și face parte din scenariul de degradare a statalității Republicii Moldova”, susține Oazu Nantoi, analist politic.

Aceasta nu este singura întâlnire a celor doi lideri pro-ruși. La începutul anului trecut Dodon și Krasnoselski au depus împreună flori la monumentul cazacilor din Bender care, în timpul conflictului armat de la Nistru, din 1992, au tras în polițiștii moldoveni care luptau pentru integritatea teritorială a țării. Tot atunci, Dodon a declarant că Chișinăul ar trebui să-și ceară scuze de la Transnistria pentru războiul din 1992. După aceea relația dintre ei s-a răcit, la un moment dat liderul separatist declarând că nu mai are ce discuta cu Igor Dodon „deoarece acesta nu are o viziune clară asupra reglementării conflictului transnistrean şi că el nu decide nimic la Chişinău”. Într-o altă dispută, Igor Dodon a spus, cu aluzie la Krasnoselski, că „în dreapta Nistrului”, adică în regiunea transnistreană, „sunt doar câțiva trădători care pledează pentru independența Transnistriei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram