/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Două universități din Chișinău vor primi patru milioane de euro. În ce vor fi investiți banii?

missing
26 aprilie 2018, ora 09:18

Banii vor fi oferiți de Banca Europeană de Investiții pentru procurarea de utilaje și tehnică horticolă, precum și pentru renovarea și dotarea cu echipament de ultimă generație, a 15 laboratoare, inclusiv, aule de instruire practică a studenților. Scopul este de a apropia instituțiilor de învățământ din țara noastră la standardele de calitate ale UE.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții. În cadrul programului, suma totală disponibilă pentru investiții în reabilitarea și dotarea instituțiilor educaționale cu profil horticol constituie circa 8 mln de euro.

Beneficiari direcți ai proiectelor vor fi peste 2200 de studenți ce își fac studiile la ambele universități, iar utilajul procurat va acoperi întreaga arie curriculară de predare a disciplinelor adiacente domeniului horticol.

„Este preconizată și construirea unor spații de conservare la rece și procesare a fructelor și pomușoarelor. Dotarea laboratoarelor va cataliza și activitatea de cercetare din aceste instituții universitare”, a subliniat Secretarul de Stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram