/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Filip promite: Calitatea serviciilor de telefonie mobilă va crește. Cum va fi măsurat acest lucru?

missing
26 aprilie 2018, ora 09:00

De acest lucru se va ocupa Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio şi Securităţii Cibernetice, care dispune de echipament și tehnică performantă pentru a efectua măsurările.

Anterior această sarcină revenea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), care însă din lipsa capacităților tehnice se baza pe datele raportate de furnizorii serviciilor respective.

Conform modificărilor aprobate de Executiv, Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio şi Securităţii Cibernetice va transmite datele colectate către ANRCETI – autoritatea responsabilă de controlul calității serviciilor în domeniu.

„Eram într-o situaţie paradoxală pentru că existau criterii în licenţele acordate operatorilor, doar că aceşti parametri tehnici nu puteau fi verificaţi şi raportau nemijlocit operatorii. Acum a fost identificat Serviciul, care va avea şi echipamentul necesar, şi eu cred că foarte obiectiv o să ne spună care este nivelul de acoperire cu telefonie mobilă sau mai bine zis – al respectării licențelor obţinute”, a spus premierul Pavel Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram