/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un executor judecătoresc și un pseudo colonel FSB, pe banca acuzaților. Ar fi cerut jumătate de milion de lei pentru a elibera un bărbat arestat în Odesa

26 aprilie 2018, ora 15:02

Cei trei vizați în dosar au pus la cale o schemă infracțională, prin care s-au ales cu o sumă de 25.000 de euro, în schimbul promisiunii făcute unei femei din or. Cantemir, de a influența organele de drept din Ucraina, în vederea eliberării soțului acesteia, aflat în arest preventiv în or. Odesa, pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Concret, soția celui reținut, în dorința de a face posibilă eliberarea din arest a soțului său, a solicitat ajutorul unei cunoștințe, care s-a adresat unui figurant pe dosar, ultimul comunicându-i că, prin intermediul feciorului său, ar putea organiza o întâlnire cu un pretins colonel din cadrul Serviciului de Securitate al Federației Ruse, care ar avea influenţă asupra autorităților ucrainene, în vederea soluţionării problemei.

În cadrul întâlnirii, „colonelul” având intenţia premeditată de dobândire ilicită prin înşelăciune şi abuz de încredere a mijloacelor băneşti, și-a exprimat convingerea că ar putea soluţiona problema privind eliberarea celui reținut, în maxim trei săptămâni, contra sumei de 25.000 euro, prin intermediul unor persoane influente din Ucraina, care ar putea organiza eliberarea celui arestat prin schimbarea cu o altă persoană, sub pretextul confundării identității, precum şi prin angajarea unui avocat care i-ar putea acorda servicii de asistenţă juridică.

Astfel, prin acțiunile sale, figuranții pe dosar au cauzat daune în proporții deosebit de mari, în sumă de 25.000 euro (conform cursului oficial al BNM – 524 487, 20 lei).

Iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă o amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenționale sau închisoare de la 3 la 7 ani (cei 2 învinuiți pentru trafic de influență) și închisoare de la 8 la 15 ani (cel acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram