/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Guvernul sirian a preluat controlul asupra unei regiuni din apropiere de Damasc. Mii de combatanți și civili părăsesc zona

missing
26 aprilie 2018, ora 17:05

După evacuarea combatanților şi civililor, forțele guvernamentale au intrat în localitățile Rouhaiba şi Jairoud, unde, în piața principală, a fost arborat drapelul statului sirian. Între timp, regimul lui Bashar al-Assad bombardează de mai multe zile ultima redută a jihadiştilor Statului Islamic la periferia sudică a capitalei, anunță presa străină.

Iar ONU anunță că, regiunea Idlib, de la frontiera cu Turcia, ar putea deveni următoarea catastrofă umanitară după modelul asediului asupra Alepului și a enclavei rebele, Ghouta, în urma căreia 1.700 de civili au murit. Idlib este considerat ultimul mare avanpost rebel din Siria, controlat, parțial, de o grupare jihadistă.

În această regiune se află taberele de refugiați de pe frontul sirian și mai mult de jumătate dintre cele două milioane de persoane care au fost forțate să fugă din calea războiului.

Conflictul din Siria, declanşat în 2011, s-a transformat de-a lungul anilor într-un război complex, care a implicat grupări jihadiste şi puteri străine şi s-a soldat cu peste 350.000 de morţi şi milioane de refugiaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram