/VIDEO/ Promisiunea liberalului Munteanu. Vrea un bulevard în locul căii ferate ce trece prin Chișinău

26 aprilie 2018, ora 15:21

Una dintre cele mai mari probleme, care îngreunează transportul din Chișinău, este prezența Căii Ferate în Chișinău, care traversează de la este la vest – Chișinăul”, susține Valeriu Munteanu, candidat PL la funcția de primar.

Așa că, liberalul promite că va scoate liniile de cale ferată, iar în locul lor ar urma să construiască un bulevard mare. „Calea Ferată de la strada Muncești, de la stația de trenuri Revaca și până la est, stația Vatra din celălalt capăt al orașului, sunt 22 km, iar pe toată această lungime avem doar 5 poduri modeste, unde lumea se îmbulzește”, a menționat Munteanu.

Munteanu spune că este necesar de a crea o Cale Ferată de aproximativ 35 km, care va ocoli capitala. Banii pentru aceste proiecte nu vor fi achitați de primărie, ci de autoritățile centrale. „Unicul lucru pe care trebuie să-l facă Calea Ferată este să găsească bani, este și responsabilitatea Guvernului, pentru a construi o Cale Ferată de centură”, a subliniat liberalul.

Zilnic, doar 4 trenuri cu pasageri traversează prin Chișinău. În rest, 95% din toate garniturile care brăzdează capitala sunt marfare.

Redactor: Ana Sîrbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram