/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Protestele continuă în Armenia. Manifestanții au blocat străzile din Erevan

missing
26 aprilie 2018, ora 14:36

Manifestanţii armeni, care protestează împotriva partidului de guvernământ au blocat drumurile şi străzile din Erevan la apelul lui Nikol Pashinyan, a cărui candidatură va fi propusă în zilele următoare la postul de prim-ministru de către blocul de opoziţie Yelk.

Vicepremierul armean interimar Armen Gevorgyan a plecat joi la Moscova pentru „consultări de lucru” şi urmează să revină în Armenia în cursul serii. Miercuri, preşedintele armean Armen Sarkissian a avut o discuţie telefonică cu liderul rus Vladimir Putin, cei doi conducători chemând „toate forţele politice (din Armenia) să manifeste reţinere şi responsabilitate”.

Până în prezent, Rusia, care absoarbe aproximativ un sfert din exporturile armene şi are o bază militară în Armenia, s-a ţinut departe de această criză care a condus la demisia, luni, a premierului Serzh Sargsyan, după 11 zile de proteste, Kremlinul subliniind că este vorba de o „afacere internă armeană”.

Menționăm că ministrul Educației, ministerul Mediului, precum și ministerul Dezvoltării Teritoriale și-au dat demisia.

Protestele din Armenia au izbucnit pe 13 aprilie și au avut ca generator încercarea lui Serj Sargsyan de a se menține la putere după încheierea a două mandate prezidențiale. Acesta a demisionat din funcția de prim-ministru, la numai o săptămână după ce a preluat conducerea Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram