/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ședință cu scântei la CSJ în dosarul Domnicăi Manole. Reprezentantul CSM s-a eschivat să răspundă la întrebări

missing
26 aprilie 2018, ora 19:04

În dezbaterile judiciare, reprezentatul CSM a insistat ca cererea Domnicăi Manole de chemare în judecată să fie respinsă din motiv că hotărârea consiliului a fost legală și motivată. Au urmat o serie de întrebări, la care așa și nu a fost oferit răspuns, spune Domnica Manole.

Noi am adresat un șir de întrebări despre respectarea procedurii de către CSM la deciderea eliberării mele din funcție la care nu am primit răspuns. Reprezentantul CSM s-a eschivat prin toate mijloacele posibile de a da răspuns la întrebările noastre”, a declarat Domnica Manole, ex-magistrat.

Reprezentantul CSM a refuzat să vorbească cu presa.

Care este poziția CSM-ului, ne spuneți și nouă? Eu am expus-o în instanță. Dar de ce nu răspundeați la întrebările avocatului? Eu am dat răspuns la toate întrebările care mi-au fost oferite”, afirmă Petru Boghean, reprezentantul CSM.

Avocatul Viorica Grecu a spus că, prin acțiunile sale, CSM sfidează hotărârile Curții Constituționale care a declarat neconstituțională verificarea judecătorilor de către SIS.

Este indignator faptul că anume CSM, care este o autoritate în asigurarea independenței sistemului judecătoresc, anume această autoritate nu vrea să recunoască hotărârea Curții Constituționale”, afirmă Viorica Grecu, avocatul Domnicăi Manole.

Următoarea ședință a fost fixată pentru 24 mai. Atunci magistrații vor începe examinarea probelor. Domnica Manole a fost eliberată din funcție anul trecut în baza unui aviz eliberat de SIS, prin care era declarată incompatibilă cu funcția de magistrat. Ulterior Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. Cu toate acestea, Manole nu a fost restabilită în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram