/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Partidul Nostru a ajuns în minoritate la Bălți. Partidul lui Usatîi acuză democrații de „atac raider”

27 aprilie 2018, ora 18:12

Fracțiunea „Partidul Nostru” a părăsit ședința și a descris situația ca fiind un atac raider. Într-un comunicat de presă, partidul a acuzat democrații că, prin șantaj și amenințări au preluat puterea locală, după ce i-ar fi forțat pe unii consilieri să părăsească „Partidul Nostru”. Solicitat de TV8.md, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a negat că implicarea PD în scandalul de la Bălți și le-a sugerat celor de la „Partidul Nostru” să-și rezolve problema în interiorul formațiunii. Potrivit vicepreședintelui „Partidului Nostru”, Ilian Casu, fracțiunea a mai rămas cu 13 consilieri la Bălți.

Potrivit newsmaker.md, joi, 26 aprilie, după câteva încercări nereușite de a se aduna, consilierii locali din Bălți și-au continuat ședința începută la 17 aprilie.

În debutul ședinței, consilierul fracțiunii „Pentru dezvoltarea Bălți” (compus din reprezentanții partidului Democrat și foști consilieri ai partidului comuniștilor și ai partidului Nostru), Serghei Iordan, a propus înlocuirea președintelui ședinței, Elena Grițco, cu reprezentantul fracțiunii sale, Andrei Cionîi. El a acuzat-o pe Grițco de încălcarea regulamentului.

După o discuție îndelungată, președinta ședinței Elena Grițco și secretara Irina Serdiuc au refuzat să propună spre votare această propunere. Votarea a fost anunțată de unul dintre consilierii noii majorități. „Pentru” au votat 16 persoane: consilieri facțiunii Pro-Europene (format din foști membri ai Partidului Liberal Democrat și consilierii PPE), fracțiunea „Pentru Dezvoltarea Bălți“, un fost consilier al partidului Nostru și reprezentatul socialiștilor, Alexandru Usatîi, care candidează și la funcția de primar al orașului. Consilierii Partidului nostru nu au participat la vot. La întrebarea lui Grițco despre legalitatea celor ce se întâmplă, reprezentantului Cancelariei de stat a declarat că va veni cu un răspuns în scris.

După ce Andrei Cernîi a luat locul președintelui, fracțiunea partidului Nostru a părăsit ședința. În sală au rămas 16 consilieri, s-a anunțat o pauză de 15 minute. După pauză, deja 18 consilieri locali s-au întors în sală. Noua majoritate (în total în Bălți sunt 35 de consilieri) au examinat punctele rămase de pe ordinea de zi.

Menționăm că, ședința Consiliului de la Balți din 17 aprilie a fost anulată după ce 13 consilieri – oponenți ai Partidului nostru au părăsit-o.

În luna ianuarie la Bălți, consilierii Partidului Nostru au ținut greva foamei și nu au părăsit biroul primarului timp de patru zile în semn de protest față de presiunea din partea organelor statului, în care Partidul Nostru acuza partidul Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram