/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Reguli noi și dure în aeroporturile din Moscova. Pasagerii vor fi amendați dacă stau podea sau dorm pe scaune

missing
27 aprilie 2018, ora 07:45

Legea adoptată recent permite amendarea călătorilor pentru încălcarea mai multor reguli de conduită în aeroporturi. În special, interdicția se aplică pentru „orice tip de culcat sau întins”. Mai simplu, pasagerii nu au voie să se întindă pe scaune, fotolii, scări și podea. Pe cea din urmă, de asemenea, se aplică interzicerea de a te așeze. Cei care nu se vor conforma noilor reguli vor primi un avertisment sau o amendă de 100 de ruble (echivalentul a 26 de lei).

Aceeași amendă îi așteaptă și pe cei care obișnuiesc că pună gențile pe scaunul din sala de așteptare sau dacă o vor pune pe scara rulantă. Pe scările rulante este de asemenea interzis alergatul, chiar dacă întârziați la un zbor, iar la cele care nu sunt pornite – nu se poate nici de mers. Amendă – 100 de ruble.

În plus, pe teritoriul aeroportului este interzisă deplasarea cu rolele, scuterul, bicicleta, motocicletele, precum și „călare pe animale”. Cu o sută de ruble vor fi penalizați și cei care ascultă radioul sau muzica fără căști sau se află în interiorul terminalului într-o îmbrăcăminte urât mirositoare sau murdară.

Un articol separat interzice aflarea în aeroport (cu excepția hotelurilor și a hotelurilor capsule) mai mult de 24 de ore dacă nu aveți un bilet. Autoritățile susțin astfel luptă cu „utilizarea aeroportului drept hotel”. „Dacă pasagerul nu are un bilet sau un card de îmbarcare, atunci angajații aeroportului îl vor ruga să plece, iar dacă persoana va refuza, aceasta va fi amendată. Astfel de măsuri sunt luate împotriva persoanelor fără adăpost”, au explicat autoritățile ruse.

Penalizarea pentru o ședere prea lungă în aeroport poate varia de la 2,5 mii la 5 mii de ruble. Aceeași amendă se poate aplica pentru „o baie sau un duș, precum și pentru spălarea și îmbrăcarea hainelor în WC-uri”.

Totodată, vor fi pedepsiți și cei care vor arunca gunoi pe jos, vor duce copiii în cărucioarele destinate bagajelor, vor trece de linia roșie în zonele de înregistrare sau dacă vor lăsa fără supraveghere animalele de companie cu care călătoresc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram