Copaci doborâți la pământ, case cu acoperișurile sparte, vânt puternic și rețele electrice rupte. De asta au avut parte noaptea trecută oamenii din mai multe localități de la nordul țării. A plouat torențial... cu grindină.

Furtuna a lovit localitățile Mihăileni, Borosenii-Noi, Văsileuți și Zăicani din raionul Râșcani. Tot aici, mai mulți arbori au fost doborâți la pământ, iar salvatorii au intervenit pentru a debloca drumurile.

În localitatea Zăicani, grindina a afectat un depozit, iar în Boroșenii-Noi, vântul a smuls foi de ardezie de pe unele acoperișuri, a doborât copaci și a distrus zeci de hectare de teren agricol.

„S-a întunecat așa că îți părea că e sfârșitul lumii. În direcția aleii de plopi, un copac a fost smuls cu totul din pământ, șase – deteriorați. La casa de cultură 14 foi de ardezie smulse”, susține Eugen Râbac, primarul satului Boroșenii-Noi.

Vântul puternic a rupt rețelele electrice din mai multe localități din raioanele Râșcani și Drochia. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale raionale, care vor estima pagubele materiale provocate de furtună.