Judeţul Caraş-Severin din România găzduiește una dintre cele mai spectaculoase staţiuni turistice – prima staţiune lacustră din România. Proiectul derulat cu fonduri de la Uniunea Europeană s-a concretizat cu amenajarea în localitatea Berzască a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, care vor fi legate prin pontoane. Căsuţele lacustre sunt dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, bucătărie şi baie.

Complexul este dotat cu piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic. Valoarea proiectului intitulat „Dreptul la Dunăre” s-a ridicat la 1.800.000 lei.

Casele Lacustre din Berzască, județul Caraș-Severin, sunt bungalow-uri capabile să cazeze doi adulți și doi copii.

Satul lacustru de la Berzasca este unic, la fel ca şi locul unde este amplasat, Clisura Dunării fiind cel mai spectaculos defileu al fluviului.

Alte 15 case lacustre vor fi construite anul viitor la Berzasca, în oglindă. O altă firmă se va ocupa de lucrările celei de-a doua faze a proiectului, complexul Pelican. O a treia etapă a proiectului include şi un restaurant.