/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Rosselhoznadzor a interzis temporar importul Mozzarellei de la Braviceni în Rusia

missing
29 aprilie 2018, ora 18:30

Potrivit Rosselhoznadzor e vorba de fabrica VC-Saturn-13 SRL, producător de Mozzarella sub marca Bravilacta, din Republica Moldova, producția căreia nu va avea acces pe piața rusească ca urmare a unor încălcări a cerințelor veterinare și sanitare el Federației Ruse și cele ale Uniunii Economice Euroasiatice.

Nina Cociorvă, director și unul din asociații VC-Saturn-13 SRL susţine că această interdicţie nu se datorează unor probleme de calitate a producţiei (în special Mozzarella), ci a unor colaboratori ai serviciului vamal din Rusia.

„În ajun de sărbătorile pascale am expediat clientului nostru din regiunea Vladimir, Rusia un TIR cu circa 20 de tone de caşacaval. Din motive neclare marfa a fost depozitată în depozitul vamal, de unde a dispărut şi a ajuns şi în reţeaua de magazine, dar cu etichetele noastre deteriorate. Clienţii noştri încearcă acum să clarifice împrejurările dispariţiei producţiei noastre şi au iniţiat şi procese în instanţe. Potrivit unor informaţii vinovaţii pentru situaţia creată ar fi fost suspendaţi din funcţii”, a declarat pentru sursa citată, managerul VC-Saturn-13 SRL.

Ea speră că situaţia se va clarifică şi producţia companiei va reveni pe piaţa rusească.

De notat că VC-Saturn-13 SRL deţine o fabrică de lactate la Bravicea, Orhei, dotată cu utilaje şi tehnologii italiene. Totodată deţine şi o fermă de vaci pentru carne, un restaurant şi un local pentru nunţi şi alte manifestaţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram