/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ La Zoo au fost expuse animale noi. Vizitatorii vor putea admira un crocodil care a fost ținut departe de ochii lumii 40 de ani

missing
30 aprilie 2018, ora 19:26

„– Impresionant că într-o grădină zoologică nu foarte mare sunt, totuși, animale exotice. Super!”

„În sfârșit o adus ceva nou. Eu mă aștept deja la elefanți și la girafe.”

Potrivit administratorilor Grădinii Zoologice, pentru expunerea crocodilului a fost amenajată o volieră cu bazin, iar acesta se va hrăni cu pește viu.

„Sperăm că crocodilului îi va trece stresul pe care l-a suportat când a fost transportat și va arăta un show deosebit pentru toți vizitatorii,” susține Dumitru Ciobanu, director-adjunct la Grădina Zoologică.

Spații speciale au fost create și pentru noile achiziții. Este vorba de enoți și capibara – o specie de rodent originară din America de Sud. Noii membri și-au făcut apariția după o săptămână de lucrări de renovare pe teritoriul Grădinii Zoologice.

„S-a asfaltat o porțiune de teren de aproximativ 10.000 metri pătrați, au fost vopsite volierele, s-au reamenajat în ele toată expoziția. Și sunt foarte multe locuri unde pur și simplu poți să vii, ca nu numai să vizitezi animalele, dar și să te odihnești, să primești o anumită satisfacție,” a mai menționat Ciobanu.

Vizitatorii se arată mulțumiți de noile îmbunătățiri.

„Îi foarte bine amenajat, să știți că ne place foarte mult, e curat, volierele sunt curate, aici e curat.”

„Asfaltul văd că e bun, potecile sunt asfaltate, dar unde se află animalele, cred că aceste voliere trebuie îmbunătățite un pic.”

„Frumușel, au vopsit, au reparat scările, frumos. Am venit fata să o aducem prima dată.”

Cheltuielile au fost acoperite de municipalitate, donatori și din resursele proprii. Grădina Zoologică este deschisă zilnic, de la 08.00 până la 20.00. Costul biletelor a rămas neschimbat: 30 de lei pentru adulți; 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari și gratuit pentru copii de până la 7 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram