Amatorii de pește sunt așteptați din nou în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a treia ediție a „Festivalului Peștelui”. Evenimentul etno-gastronomic vizat se va desfășura duminică, 13 mai, începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS NOROC- NIMORENI.

Potrivit organizatorilor Festivalul Peștelui are drept obiectiv principal promovarea consumului de peşte din Republica Moldova, de asemenea își propune să reunească tradițiile culinare pescărești autohtone, prin promovarea culturii gastronomice și folclorice din diferite zone ale țării.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la ediția a treia a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (zeamă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii etc.

Este de menționat că „Festivalul Peștelui” este la a treia sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.