Politia Capitalei anunță că va asigura climatul de ordine și siguranță publică cu privire la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității oamenilor muncii, și vor interveni, în caz de necesitate.

De asemenea, în municipiul Chișinău, între orele 8.00 -14.00, se va desfășura o manifestație în fața Parlamentului RM și un marș în două coloane (pe un singur sens al carosabilului).

Astfel, traseul marșului va fi următorul: Circ – bd. Renașterii Naționale – bd. Grigore Vieru – str. C. Tănase – str. Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni – bd. Ștefan cel Mare și Sfînt – Parlamentul RM, Academia de Științe a Moldovei – bd. Ștefan cel Mare și Sfînt – Parlamentului RM.

Pe timpul marşului, conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

Menţionăm, participanţii sunt obligaţi: să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor, iar în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Poliția mizează pe responsabilitatea organizatorilor și respectarea de către aceștia a Legii cu privire la întruniri și îndeamnă toți participanții să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspect, persoane dubioase sau sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice.