Un incendiu s-a produs în zona petrolieră a Terminalului Giurgiulești. Un angajat al portului a suferit traumatisme, după ce a rămas blocat în una dintre încăperi. Bărbatul a fost salvat de pompieri. Nu este un caz real, ci doar un exercițiu practic organizat pe teritoriul portului Giurgiulești. Scopul exercițiului a fost de a verifica reacția pompierilor și a angajaților portului.

Conform scenariului, în timpul efectuării unor lucrări la rampa de descărcare a produselor petroliere, s-a produs un incendiu, care a declanșat sistemul automat de înștiințare și sistemul automat de stingere a flăcărilor. Până la sosirea autospecialelor, angajații portului au evacuat personalul și au întreprins măsuri de răcire a cisternelor cu combustibil.

„Scopul acestui exercițiu a fost de a vedea abilitățile personalului terminalului Giurgiulești de a stinge un eventual incendiu și să vedem cum va conlucra, atât departamentul petrolier, cât și departamentul de pompieri din Giurgiulești,” susține Grigore Tală, directorul secțiunii petroliere terminalul Giurgiulești.

Potrivit scenariului, de serviciile pompierilor a beneficiat și un angajat al portului, care a suferit traumatisme și a rămas blocat într-o încăpere. Acesta a fost evacuat din zona de risc de o echipă de salvatori, fiindu-i acordat ulterior primul ajutor medical. Astfel de exerciții la obiectivele economice sunt organizate periodic, pentru a menține și îmbunătăți capacitatea de intervenție a celor de la protecția civilă.