/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ UPDATE. Momentul prăbușirii unu zgârie nori cuprins de flăcări. O persoană a murit, iar alte trei sunt date dispărute

missing
01 mai 2018, ora 18:21

Clădirea, fost sediu al Poliţiei Federale braziliene, era părăsită de aproape 10 ani și în jur de 150 de familii fără adăpost locuiau în ea.

La faţa locului au intervenit peste 160 de pompieri și 57 de autospeciale. Potrivit Reuters, imaginile live ale televiziunie locale au arătat cum un pompier aflat pe acoperițul unei clădiri vecine încearcă să salveze un bărbat agățat de o frânghie. Brusc, structura se prăbușește, iar bărbatul dispare în norul de fum și praf. O femeie și cele două fiice gemene sunt date dispărute.

Flăcările au cuprins şi alte clădiri din cartierul Largo do Paissandu. Printre ele se află și o biserică luterană din 1909.

Guvernatorul Sao Paulo, Marcio Franca, a declarat pentru ziarul Folha de S.Paulo că ceea ce s-a întâmplat marți este o “tragedie anunțată”. “Nu sunt îndeplinite nici măcar minimul de condiții pentru ca oamenii poată locui acolo. Oamenii trăiesc acolo din disperare”, a spus Franca.

El a adăugat că autoritățile braziliene au încercat de nenumărate ori să evacueze persoanele fără adăpost din clădirile abandonate din centrul Sao Paulo, însă fără succes, din cauza unor decizii judecătorești.

Zeci de imobile din regiune au fost ocupate de grupuri organizate de persoane fără adăpost, care au condiționat eliberarea clădirilor de acordarea de locuințe sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram