/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

ZDG: Cazul scurgerii imaginilor cu Valerian Mânzat în închisoare. A fost cineva pedepsit?

missing
01 mai 2018, ora 10:43

„Vreau să vă zic că sistemul penitenciar poate să-şi asume nişte responsabilităţi vizavi de tehnica mai puţin performantă, fiindcă asta e. Cât priveşte tehnologiile informaţionale, modalităţile electronice şi dotările tehnice ale altor actori, vizavi de persoanele la care vă referiţi dvs., sunt mult mai performante. Scurgerile de fotografii, de imagini, la etapa actuală, nu se rezumă numai la a introduce un flash în calculator şi a le copia. Sunt tehnologii mult mai performante, care pot lucra de la distanţă. Ne asumăm şi noi responsabilitatea, dar să ştiţi că sunt nişte lipsuri nu de aceea că nu ne dorim, ci pentru că nu avem posibilitate. Însă, se lucrează.

Am luat nişte măsuri de criptare, de protecţie a informaţiei pe care o avem în posesie. Suntem în strânsă conlucrare cu instituţiile statului care se fac responsabile de protecţia datelor cu caracter personal. Avem programe speciale, conlucrăm cu instituţii specializate, pentru a nu mai admite cazuri similare. Totodată, cele menţionate mai sus constituie obiectul unei cauze penale instrumentate de Procuratură. Noi avem în procedură o anchetă de serviciu. Suntem în paralelă conlucrare cu procurorii. Sper ca, în termene rezonabile, să avem un răspuns final de la colegii noştri, în aşa mod încât să ieşim şi noi într-o conferinţă de presă şi să vorbim despre acest caz, despre cine sunt vinovaţii şi despre sancţiuni”, a spus Suhan.

Valerian Mânzat a ajuns în atenția opiniei publice în 2013, atunci când i-a dăruit soției sale de 8 Martie un Porche de 45 de mii de euro, afișând cadoul pe internet. Anterior, Valerian Mânzat a fost desemnat de Uniunea Avocaţilor din R. Moldova pentru a participa în calitate de membru cu drept de vot la procesul de Reformă a Justiţiei Penale pentru anii 2011 — 2016.

La 1 martie 2018, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă că acesta a epuizat toate căile naționale care-i oferă posibilitatea să conteste sentința prin care a fost trimis după gratii pentru nouă ani, fiind găsit vinovat de faptul că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci şef al Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la companie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram