/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegeri locale 20 mai: Cine sunt candidații care vor lupta pentru fotoliul de primar în cinci localități din țară

missing
02 mai 2018, ora 12:45

Potrivit datelor oferite de CEC, Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au cei mai mulți candidați înscriși în cursa electorală din cele șapte localități.

Comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei

Democrații au înaintat-o pe Lucia Terentii în cursa electorală pentru comuna Jora de Mijloc, care a deținut funcția de primar interimar a localității. Anterior aceasta a activat și în calitate de contabil la primărie, fiind angajată atunci când soțul său, Ion Terentii, era primar al localității. Aceasta nu a trecut printr-un concurs public, primarul agajând-o printr-o dispoziţie. Terentii explica anterior că şi-a angajat soţia în aceste funcţii din lipsă de cadre. Potrivit declarației de venit, Lucia Terentii a obținut un salariu de aproape 73 de mii de lei din funcția pe care a deținut-o la primărie în 2017.

Vicepreședinta partdului Șor, Marina Tauber, a fost înaintată de partid la funcția de primar în comun Jora de Mijloc. Menționăm că, Tauber figurează în raportul Kroll. În 2017 Tauber a ridicat un salariu de aproape 85 de mii de lei. În declarație de avere aceasta a mai trecut și două apartamente.

Pentru fotoliul de primar al comunei Jora de Mijloc va candida Serghei Morozan din partea PSRM. Potrivit declarației de avere acesta a avut un salariu de 135 de mii de lei de la Școala Profesională Nr.6 din Chișinău. Morozan deține un teren intravilan și un automobil de model Mercedes pe care l-a procurat în 2017. Socialistul este directorul societății comerciale Prunatal și Dicomes, care desfășoară mai multe activități nelicențiate.

Comuna Leușeni, raionul Hâncești

La alegerile din Leușeni, democrații l-au înaintat pe Ion Drăgan, care a deținut interimarul după ce liberal-democratul Octavian Buță și-a depus mandatul. Potrivit declarației de avere, Dragan a ridicat în 2017 un salariu de aproape 12 mii de lei, la care se mai adaugă o pensie de 100 de mii de lei de la CNAS. Democratul este proprietarul unui Renault Megane din 2008 și nu a declarat nici o casă sau apartament.

Bujeac Ion, inginer constructor de profesie, va candida din partea socialiștilor. În anul precedent acesta a ridicat doar o pensie de 48 de mii de lei. Potrivit declarației de avere, Ion Bujeac deține un teren agricol, o casă și un automobil de model Volkswagen Caddy.

Satul Nemțeni, raionul Hâncești

Pentru funcția de primar în satul Nemțeni, raionul Hâncești, vor lupta doar doi concurenți, asta după ce Filipschi Gheorghe și-a dat demisia.

Din partea democraților va candida Maria Ghițu, consilier local al PDM, fostă profesoară de limbă română, care a deținut interimarul funcției după demisia lui Filipinschi. În 2017 aceasta a avut un salariu de aproape șapte mii de lei, la care se adaugă o pensie de peste 53 de mii de lei.

Din partea socialiștilor va candida Șindilă Timofei, profesor de limba română în gimnaziul satului Nemțeni. Acesta declară un salariu de aproximativ 80 de mii de lei și o pensie de circa 26 de mii de lei.

Comuna Volovița, raionul Soroca

După ce Lilian Maxim și-a dat demisia, interimatul a fost preluat de Ghenadie Nitrean, care va candida la alegerile din comuna Volovița din partea Partidului Democrat. Ghenadie Nitrean este colonel în rezervă, iar în 2016 acesta a avut un salariu de 21 de mii de lei de la Centrul Militar Teritorial Bălți și o pensie de aproape 70 de mii. Acesta mai deține trei terenuri agricole și două apartamente.

Din partea socialiștilor va candida Cerchez Alexandru, care potrivit declarației de avere în 2017 a avut un venit de doar 40 de mii de lei din pensie. Cerchez Alexandru este proprietarului unui apartament și a unei case.

Comuna Pîrlița, raionul Ungheni

Democrații l-au înaintat pe Stanisav Babuțac la funcția de primar al comunei Pîrlița. Acesta a primit un salariu de aproape opt mii de lei în 2016. Potrivit declarației de avere, democratul este proprietarul a două case de locuit și a unui automobil de model Seat Alhambra.

Pentru Primăria Pîrlița, Galina Andriuța va concura din partea Platformei DA. În declarația de avere aceasta nu a indicat nici un apartament, casă, teren, sau alte bunuri.

Mai multe informații despre averile candidaților care luptă pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău citiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram