Deputatul liberal Lilian Carp a făcut un demers oficial către Procurorul General în care solicită informații privind activitatea Silviei Radu la Union Fenosa. Demersul este făcut în urma conferinței de presă în care activistul civic Sergiu Tofilat a spus că conform unui raport ANRE, Radu ar fi prejudiciat interesele companiei și ale statului.

Amintim că, activistul Sergiu Tofilat a declarat că potrivit unui raport al ANRE, în perioada 2010 – 2013, Silvia Radu, aflându-se la conducerea Red Union Fenosa, a avut mai multe încălcări. Tofilat a acuzat-o pe Radu că aflându-se la conducerea „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu ar fi achitat peste o suta de milioane de lei unei companii de consultanță pe care tot ea a înființat-o. Totodată, Radu ar fi accesat un împrumut cu o dobândă de peste 14 la sută de la o companie străină, în timp ce BERD oferea bani cu dobândă de trei ori mai mică. „Red Union Fenosa a împrumutat 5 milioane de dolari de la o companie afiliată Holdingului Fenosa. La o rată Libor + 14 jumătate. Asta înseamnă majorarea cheltuielilor, reducerea profitului și dacă ai profit mai mic plătești și impozite mai mici, cu alte cuvinte asta se numește evaziune fiscală,” a menționat Tofilat.

Silvia Radu a negat acuzațiile. „Acuzațiile legate de modul în care a fost administrată Union Fenosa sunt minciuni, până și pretinsul expert a confirmat, fără să vrea asta, spunând cât de disperat este să nu ajung în funcția de primar și sugerând că face toate aceste mizerii în acest scop”, a scris Radu.