Un portret al cuplului alcătuit din prinţul Harry şi fosta actriţă americană Meghan Markle a fost imprimat pe un set de monede speciale ce au fost emise de Royal Mint pentru a celebra căsătoria cuplului, scrie dcnews.ro.

În urma anunţului despre logodna prințului moștenitor Harry cu Meghan Markle, reprezentanţii Monetăriei Regale au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu cei doi la Palatul Kensington din Londra.

„Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, evidenţiată în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal”, au transmis reprezentanţii Monetăriei Regale.

Noua monedă are un design creat de Jody Clark, care a creat şi efigia reginei Elisabeta a II-a ce a fost imprimată pe monedele britanice lansate în 2015.

Având o valoare nominală de 5 lire sterline, moneda poate fi achiziţionată de pe site-ul monetăriei şi este disponibilă în versiunile „brilliant uncirculated” (cu preţul de 13 lire sterline), „silver proof” (82,5 lire sterline) şi „gold proof” (1.980 de lire sterline). Aceasta este prima apariţie a lui Meghan Markle pe o monedă britanică emisă de Monetăria Regală.

Un portret al prinţului Harry a fost imprimat în trecut şi o pe o monedă jubiliară din seria „Alderney”, emisă de Monetăria Regală în 2005 pentru a marca a 21-a aniversare a nepotului suveranei britanice.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul american „Suits”, se vor căsători pe 19 mai în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Cei doi tineri au o relaţie care a început în urmă cu 16 luni.