Nici nu a fost construit până la capăt, că deja a fost făcut una cu pământul. O parte din fundamentul gardului din spatele Parlamentului, construcția căruia a început la sfârșitul anului trecut, a fost demolat din motive deocamdată necunoscute. Autoritățile ezită să ofere explicații.

Despre faptul că un gard de aproape doi metri înălțime urmează să fie instalat în jurul Parlamentului, oamenii au aflat la începutul anului trecut. În jumătate de an, muncitorii au reușit să toarne doar fundamentul, pe care însă au început deja să-l distrugă.

Trecătorii, care au observat dărâmăturile, se declară și ei nedumeriți și spun că banii puteau fi investiți în altceva.

„Desigur că trebuie să absoarbă niște bani. Din această cauza ei distrug, apoi construiesc, dar în opinia mea, aici de gard nici nu este nevoie. De cine să te păzești, de popor? Straniu. Cum credeți pe ce se puteau cheltui acești bani? Pentru pensii, copiii nevoiași”.

Să încep multe poziții, copiii, terenuri de joacă, tot ce s-a spus până acum”.

Sunt foarte multe lucruri negândite, dar eu nu sunt în politică și nu vă pot spune”.

De ce, totuși, a fost demolat o parte din fundamentul din beton am încercat să aflăm de la deputați. Unii au spus că nu știu, alții spun că ar fi vorba de o greșeală a antreprenorului responsabil de lucrări.

– De ce totuși se demolează gardul care a început să fie construit din spatele Parlamentului? – Nu cunosc, de aceea nu pot să comentez”, a declarat deputatul PDM Sergiu Sîrbu.

N-am idee, sincer vă spun”, a spus și Bogdat Țîrdea, deputat PSRM.

L-am rugat pe președintele Parlamentului să ne facă o informație cu privire la situația gardului din jurul Parlamentului. Dumnealui mi-a spus că cei care au construit au greșit ceva și acum, din contul lor, îl distrug ca să construiască din nou”, a zis Tudor Deliu, deputat PLDM.

Am expediat și o solicitare la Ministerul Economiei pentru a afla care este totuși motivul pentru care temelia gardului a fost dărâmată, cine este antreprenorul care realizează lucrările și cine își va asuma cheltuielile pentru lucrările realizate până acum. Deocamdată însă nu am primit un răspuns. Construcția gardului a început în luna noiembrie 2017. Gardul urma să aibă o înălțime de 2,5 metri și o lungime de 240 de metri, iar costurile depășesc 5 milioane de lei.

Foto: Facebook/Alina Zotea

Foto: Facebook/Alina Zotea