/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Protestatarii au deblocat drumurile din Erevan. Vor organiza un miting în Piața Republicii

02 mai 2018, ora 17:54

Anterior, liderul mișcării de protest, Nikol Pashinyan, și-a chemat susținătorii săi să deblocheze toate drumurile și să participe la mitingul care va începe la ora 19:00 ora locală (18:00 ora Moldovei).

În ajun, parlamentul armean a refuzat să-l aleagă pe Nikol Pashinyan ca prim-ministru al țării. Pentru candidatura sa, au votat 45 de deputați, iar împotrivă – 55. După aceea, Pashinian a chemat suporterii săi la o grevă generală.

În dimineața zilei de 2 mai, susținătorii lui Pashinyan au început să blocheze drumurile. În Erevan, toate drumurile principale, în special centrul orașului, precum și drumurile care leagă centrul cu periferii au fost închise. În plus, lucrările de metrou au fost întrerupte, intrările la Ministerul Justiției, Ministerul Culturii și Ministerul Educației din Armenia au fost blocate. Serviciul de presă al Căilor Ferate din Caucazul de Sud a informat că comunicarea feroviară din Armenia a fost suspendată.

De asemenea, miercuri, 2 mai, ședința parlamentului armean nu a avut loc din cauza absenței deputaților. Înainte de începerea ședinței s-au înregistrat doar 33 deputați din 105.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram