Veste bună pentru locuitorii capitalei! Aceștia pot, din nou, să-și potolească setea gratuit, datorită celor zece cișmele, instalate în cele mai aglomerate locuri din Chișinău. Conducerea Apă Canal susține că apa este calitativă și poate fi consumată fără frică. Rugămintea față de trecători este să nu le vandalizeze, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

„Apa livrată de către Apă-Canal Chișinău este o apă de calitate și pot să o consume liniștiți plus pe timpul de vară aceste cișmele vor avea două opțiuni, trecătorii nu vor putea numai să bea apă, dar vor putea să și răcorească datorită instalațiilor pe care le au aceste cișmele”, menționează Nadejda Fotescu, purtător de cuvânt al Apă Canal Chișinău.

Furnizorul de apă roagă oamenii să aibă grijă de cișmele: „Să nu le vandalizeze așa cum s-a întâmplat anul trecut. Dacă țineți minte doar la câteva zile de la instalarea cișmelelor o bună parte din ele au fost vandalizate, iar câteva nu s-au mai putut fi reparate pentru că a fost rupt dispozitivul și robinetul”.

Oamenii spun că cișmelele sunt necesare, mai ales în zilele toride de vară.

„Cine a făcut, a făcut un lucru bun. Apa când curge curăță aerul”.

„Apa este absolut necesară pentru oameni, iar fără apă nu poți să trăiești”.

„Vine vara și oamenii au nevoie de apă”.

„Corect au făcut că le-au redeschis, doar că acolo să fie curat, altceva nimic nu dorim”.

Cele zece cişmele au fost instalate, anul trecut, în parcul Valea Morilor, în grădina publică Ştefan cel Mare și în scuarul Catedralei Mitropolitane. Instalaţiile au fost cumpărate din România, cu 6 500 de lei fiecare, iar cheltuielile au fost acoperite de întreprinderea Apă-Canal Chişinău. Cișmele cu apă potabilă sunt des întâlnite în țările europene, deoarece garantează locuitorilor accesul la apă potabilă gratuită și sunt indispensabile în zilele toride de vară. Întreprinderea urma să mai procure câteva anul acesta, însă, din cauza vandalizării, a renunțat, deocamdată, la intenție.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!