Candidatul PL, Valeriu Munteanu, vrea să construiască în capitală o centrală de producere a energiei electrice din gaze naturale. Liberalul spune că, dacă ideea lui va fi realizată, chișinăuienii vor achita mai puțin pentru electricitate cu 30 la sută.

Valeriu Munteanu spune că centrala va utiliza ca sursă primară gazul care va fi furnizat prin conducta Iași – Ungheni – Chișinău: „Eu, în calitate de primar al Chișinăului, vreau să folosesc această capacitate pentru construcția unei centrale electrice în cogenerare, care să facă și energie electrică pentru asigurare independenței energetice a Chișinăului”.

Candidatul mai spune că a făcut o analiză și deja a identificat și locul unde ar putea să fie construită noua centrală. Potrivit lui, edificiul poate fi amplasat pe teritoriile obiectivelor abandonate.

De exemplu centrala de termoficare de la strada Muncești din zona depoului. Trei cazane mari de câte 180 de megawați pe baza acestei instituții s-ar putea contracta și construi această nouă centrală electrică”, susține Munteanu.

Calculele lui Munteanu arată că o astfel de centrală, fiind construită de la zero, ar putea costa bugetul capitalei 150 de milioane de euro.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!