Scandalul de la Biserica din Dereneu continuă. Una dintre persoanele care s-a adăpostit de câteva luni în biserica din Dereneu ar fi agresat-o pe soția preotului Mitropoliei Basarabiei. Poliția a fost sesizată în legătură cu acest caz.

Reprezentanții celor două mitropolii continuă să se certe. Preotul Mitropoliei Basarabiei susține că soția sa ar fi fost agresată fizic de unul dintre exponenții Mitropoliei Moldovei. Conflictul ar fi izbucnit după ce preoteasa ar fi cerut să fie deconectată electricitatea din biserică.

„Văzându-i afară pe camere, preoteasa, fără să-mi zică mie, a ieșit afară și le-a zis: Măi, stingeți lumina că nu o plătiți voi!”, susține Marin Florin, preot la Dereneu.

Potrivit preotului, la scurt timp, cei doi bărbați ar fi atacat preoteasa: „Au intrat în casă, lovind-o pe preoteasă cu doi pumni în piept. După aceasta, noi am chemat poliția. Poliția a constatat și ne-a dat trimitere către medicul legist”.

La 1 mai și 2 mai, anul curent, creștinii din partea Mitropoliei Basarabiei și Moldovei au depus plângere unul pe altul. Deplasându-se la fața locului, poliția a stabilit unele circumstanțe. Deocamdată, se stabilește cine va fi sancționat”, menționează Tatiana Soloțcaia, ofițer de presă Călărași.

TV8 a încercat să discute cu cei de la Eparhia Ungheni a Mitropoliei Moldovei, dar aceștia nu au răspuns la telefon. Scandalul între reprezentanții celor două Mitropolii a izbucnit în luna martie. Tot atunci primărița din satul Dereneu, raionul Călărași, a fost amenințată cu moartea. Incidentul s-ar fi iscat după ce mai mulți preoți și săteni au dat năvală în curtea bisericii din localitate, furioși că lăcașul nu mai aparține Mitropoliei Moldovei, ci Mitropoliei Basarabiei și au izgonit preotul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!