Parlamentul a votat un proiect de hotărâre de debirocratizare a procedurii de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile. Astfel, în procesul de autentificare a tranzacției la notar nu va mai fi necesară prezentarea certificatului fiscal privind prezența sau absența datoriilor la bugetul de stat privind imobilul aferent contractului de vânzare-cumpărare.

Potrivit autorilor, modificarea va reduce timpul şi costurile aferente înregistrării proprietăţii. Totodată, ei menționează că Serviciul Fiscal de Stat nu deţine un cadastru fiscal complet la nivel naţional din motiv că imobilele din sectorul rural nu au fost evaluate.

Modificările legislative au fost votate astăzi în lectură finală de 56 din cei 77 de deputați prezenți în sala ședințelor plenare ale Parlamentului. Modificările legislative vor intra în vigoare odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!