/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Mesajul ambasadorului SUA la Chișinău de Ziua Mondială a Libertății Presei

missing
03 mai 2018, ora 15:03

„Dumneavoastră contribuiți foarte mult la mișcarea continuă a Moldovei pe calea reformelor prin responsabilizarea liderilor aleși față de alegători”, a spus ambasadorul.

În același timp, el a transmis jurnaliștilor ca la viitoarele alegeri să fie corecți și să pună întrebări dificile, iar dacă se simt presați să vorbească despre acest lucru.

„Pe măsură ce ne apropiem de viitoarele alegeri, vă încurajez să adresați întrebările dificile la care publicul merită răspunsuri, indiferent de cine ar putea să fie incomodat de aceste întrebări. Oferiți fiecărui candidat, partid și platformă politică acea examinare pe care publicul o merită. Asigurați-vă că publicul are acces la informația despre partide și candidați. Spuneți adevărul așa cum este, fără omiteri, și dacă vă simțiți țintă a presiunii nejustificate de cenzură, spuneți despre aceasta. Statele Unite sprijină libertatea presei în întreaga lume, inclusiv în Moldova, și vom continua să urmărim îndeaproape cazurile de intimidare sau reprimare, vom continua să solicităm independența judiciară și urmărirea penală a infracțiunilor împotriva jurnaliștilor și vom interveni când și cum va fi posibil”, spune Pettit.

Menționăm că, în fiecare an la 3 mai, Ziua mondială a libertăţii presei este celebrată în peste 100 de evenimente organizate pe întreg mapamondul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram