A fost inaugurat drumul care va face legătura între satele Feşteliţa şi Marianca de Jos din raionul Ştefan Vodă. Totodată, șoseaua va asigura şi conexiunea cu drumul naţional Chișinău - Căușeni, facilitând accesul direct al cetățenilor din zonă spre centrul raional și punctul de trecere a frontierei cu Ucraina, Palanca. Drumul a fost construit în cadrul unui proiect de dezvoltare regională și urmează să aducă beneficii unui număr de circa 34 de mii de cetățeni din sud-estul Republicii Moldova.

Proiectul, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, are o valoare totală de circa 19 mln. de lei și a vizat construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos – Ștefan Vodă, cu lungimea de 3,8 km, și interconectarea rețelei de drumuri locale cu drumul național R30, Chișinău – Căușeni – Ștefan Vodă – Ucraina.

Ideea de a construi acest drum pentru a face astfel o centură aici, în zona Bugeaului, și pentru a facilita atât transportul de mărfuri cât şi de pasageri în zona respectivă, a existat de mai mulți ani, afirmă primarul satului Feștelița, Nicolae Tudoreanu. Or, între localitățile menționate – Feștelița și Marianca de Jos, și centrul raional Ștefan Vodă nu exista decât un drum de țară practicabil doar vara și pe timp uscat.

Precizăm că proiectul a fost selectat în cadrul ultimului Concurs al propunerilor de proiecte, fiind ulterior inclus prin Hotărâre de Guvern în Documentul Unic de Program 2017-2020 și aprobat spre finanțare în 2017 din mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.