Mișcarea unionistă „Sfatul Țării 2” și-a anunțat susținerea pentru Constantin Codreanu. În acest sens, membrii mișcării au îndemnat toți candidații de dreapta să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului Partidului Unității Naționale.

Cu două săptămâni până la alegerile locale, membrii „Sfatului Țării 2” fac apel către partidele care se declară unioniste și proeuropene pentru a discuta posibilitatea desemnării unui candidat unic.

„Nu este târziu dragi șefi ai partidelor, dragi prieteni, nu este târziu. Este posibilă retragerea tuturor acestor candidați pentru că niciunul nu are șanse, afară de câțiva. Consiliul director al mișcării unionist „Sfatul Țării 2” a decis cu majoritate de voturi să-l sprijine pe Constantin Codreanu”, a menționat Nicolae Dabija, membru al „Sfatul Țării 2”.

Dabija este de părere că acesta posedă capacitățile necesare pentru a moderniza Chișinăul: „El va putea să facă din oraș o capitală cu adevărat europeană cu care să ne mândrim fiecare din noi”.

Anterior Partidul Liberal Reformator și Uniunea Centristă din Republica Moldova la fel au anunțat că îl susțin pe Constantin Codreanu.