„Bunici grijulii” este o campanie de promovare a securității în rândul celor mici aflați în drum spre școală. Aceasta a fost inițiată de Poliția moldovenească după modelul Italiei. La lansarea campaniei au participat bunici din întreaga țară. Ei spun că sunt bucuroși că pot fi utili societății.

Aproximativ 800 de bunici sunt implicați în campania „Bunicii grijulii” care se desfășoară în întreaga țară. În perioada următoare, la unele treceri de pietoni și în apropierea școlilor vom putea observa bunici care ajută copii la traversarea în siguranță a străzii.

Sunt bunica la trei nepoate. Sunt foarte bucuroasă că am luat parte la așa echipă. Ajut copii să treacă la zebră când pleacă la școală când vin de la școală”.

De-acuma efectul numai vesta asta când apare la intersecție de-acuma îi disciplinează atât pe șoferi cât și pe pietoni, nemaivorbind de copii care învață regulile de circulație și crește siguranța”.

Eu știu, tot timpul treburile nu se termină dar fiți vigilenți, veniți la noi în proiect și o să vedeți că o să vă simțiți foarte bine și o să aveți o donație față de copii.”

Polițiștii susțin că aceasta campanie vine atât în sprijinul copiilor, cât și al șoferilor.

În cadrul acestui proiect sunt implicați bunicii, adică persoanele de vârsta a treia care vor petrece copii, vor ajuta copii să traverseze strada mai ușor în timp ce se deplasează spre instituțiile de învățământ și viceversa spre domiciliu. Mai este și un beneficiu pentru bunicii grijulii că ei sunt integrați în societate și nu sunt uitați, sunt de ajutor pentru noi poliția cât și pentru copii”, a declarat Diana Savciuc, șef al IP centru Chișinău.

Campania „Bunicii grijulii” este inspirată din practica unor orașe din Italia. Conform statisticilor, anul trecut s-au produs 300 de accidente cu implicarea minorilor, soldate cu 12 copii decedați.

Reporter: Sabina Roibu;
Imagine: Oleg Cozlov.