Zeci de judecători din Republica Moldova au obținut anul trecut cadouri scumpe de la părinți, socri sau alte rude. Fie că e vorba de apartamente, case sau bani, în unele cazuri valoarea darurilor se ridică și la sute de mii de lei, se menționează într-o investigație realizată de Anticorupție.

Vitalie-Silviu Midrigan, magistrat la judecătoria Chișinău, s-a ales cu un cadou de 20.000 de euro din partea socrului său. Tot anul trecut, omul legii a primit dreptul de abitație într-un imobil cu două niveluri, situat pe strada Lacului din centrul Capitalei și înregistrat pe numele socrului său, care oficial nu deține afaceri în Moldova.

Familia lui Eugeniu Beșelea, magistrat la Judecătoria Chișinău, și-a completat bugetul cu 5.000 de euro din donații la cumetria copilului. Tot în 2017 judecătorul și soția sa, care este asistent judiciar la Curtea Supremă de Justiție, au dobândit un apartament de 47 de metri pătrați, cu valoarea cadastrală de 262.227 de lei. Donația a venit din partea mamei judecătorului.

Mai mulți judecători de la diferite instanțe din țară au declarat în 2017 că au primit în folosință gratuită apartamentele în care locuiesc. Este cazul lui Vasili Hrapacov de la Judecătoria Comrat, care a obținut un contract de folosire cu titlu gratuit a unui apartament de 68 de metri pătrați, cu o valoare cadastrală de aproape 200.000 de lei. El a precizat că apartamentul aparține cumnatei sale.

Investigația integrală poate fi citită pe Anticorupție.

Foto: anticoruptie.md