/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Manifestaţii anti-Putin în Rusia. Zeci de susţinători ai lui Navalnîi au fost reţinuţi

missing
05 mai 2018, ora 13:56

Declarat neeligibil din cauza unei condamnări penale despre care el spune că a fost orchestrată de Kremlin, Aleksei Navalnîi nu a putut să candideze al alegerile prezidenţiale din martie. El a făcut apel la o zi de manifestaţii în întreaga ţară pentru sâmbătă.

„Bătrânul fricos Putin crede că este ţar. El nu este însă ţar şi de aceea trebuie să ieşiţi în stradă la 5 mai”, a scris Navalnîi vineri pe Twitter.

Arestări au avut loc în Orientul Extrem şi Siberia, unde au început sâmbătă mişcările de contestare, conform echipei lui Navalnîi şi a unor observatori independenţi.

La Celeabinsk, în Ural, poliţia a reţinut trei persoane chiar înainte de începutul manifestaţiei, a scris militantul Boris Zolotarevski pe pagina sa de Facebook. Cel puţin 10 persoane au fost reţinute la Barnaul, în Siberia, conform echipei lui Navalnîi.

Numeroşi militanţi pro-Navalnîi au fost reţinuţi şi vineri, în ajunul manifestaţiilor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram