/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Munteanu cere excluderea partidului Șor din cursa electorală și declararea lui Kobzon persona non-grata

05 mai 2018, ora 12:46

Potrivit liberalului, partidul Șor va organiza pe 12 mai o acțiune politico-electorală, pretext fiind concertul cu ocazia „Zilei Victoriei”, invitați fiind Iosif Kobzon și Lev Leșcenco.

„Organizarea acestui concert este susceptibilă să încalce mai multe prevederi ale legislației Republicii Moldova, privind implicarea în campania electorală a unor personalități din străinătate, precum și finanțările primite din străinătate. Vă reamintesc că Partidul „Șor” a depus o candidatură pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău, iar concertul respectiv este programat cu doar o săptămână înainte de primul tur al alegerilor locale noi de la 20 mai”, se mențonează în textul scrisorii.

Munteanu susține că în calitatea sa de politician rus, Kobzon a fost printre promotorii fervenți ai ocupației peninsulei Crimeea și este un susținător al separatismului transnistrean și călătorește frecvent în scopuri propagandistice în raioanele de peste Nistru ale Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram