/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Năstase, despre construcția hidrocentralelor pe Nistru: „Poate lăsa locuitorii Chișinăului fără apă”

05 mai 2018, ora 14:53

„Există un risc real ca Ucraina să construiască șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului ceea ce poate lăsa locuitorii Chișinăului și a suburbiilor fără apă potabilă”, a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA susține că ceea ce li pregătește chișinăuienilor este o creștere bruscă a prețului la apă, riscul de îmbolnăvire masivă a populației, de răspândire a infecțiilor, imposibilitatea de a iriga culturile agricole, distrugerea solului, care va deveni arid și, în consecință, degradarea economică a țării și exodul și mai mare al populației.

„Guvernarea face tot posibilul pentru a secretiza procesul de negocieri cu partea ucraineană”, a mai adăugat Năstase.

Acesta a făcut un apel către instituțiile statului, Parlament, Guvern, Președinte, SIS, să intervină prompt în soluționarea acestei probleme.

Amintim că în ultima perioadă de timp, mai mulți reprezentanți ai societății civile, oameni de știință, experți au avertizat opinia publică națională și internațională despre pericolele iminente ale construcției celor 6 hidrocentrale de către Ucraina. Experții au atenționat asupra riscului ca Moldova să se confrunte cu un acut deficit de apă în cazul în care hidrocentralele pe Nistru vor fi construite. În plus, deficitul de apă va conduce la degradarea solului, mineralizarea apei, iar aceasta va genera boli periculoase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram