Partidul Democrat, partidul Socialiștilor și partidul Șor se vor întrece la concerte în contextul zilei de 9 mai. Cele trei partide au elaborat un program festiv care include focuri de artificii, interpreți internaționali, dar și alte activități în contextul „Zilei Victoriei” și „Zilei Europei”.

Primii care vor marca sărbătoarea vor fi socialiștii. Astfel, pe 8 mai, în Piața Marii Adunări Naționale aceștia vor organiza un concert festiv la care va participa interpretul rus Oleg Gazmanov și Denis Maidanov. Potrivit președintelui Dodon, concertul va culmina cu un foc de artificii.

Democrații își vor organiza concertul pe 9 mai, iar pe scena din PMAN vor evolua Irina Rimes, Delia, formația Blue și Thman Anders – solistul trupei Modern Talking. Pe parcursul zilei, în centrul capitalei va mai avea loc o paradă a tridițiilor și a cântecelor populare, o horă a prieteniei, dar și suprize din partea maestrului Eugen Doga.

Câteva zile mai târziu, pe 12 mai, Partidul Șor invită chișinăuienii la un alt concert cu prilejul „Zilei Victoriei”. Evenimentul va avea loc în Parcul Eroilor Afganezi, iar invitați vor fi interpreții ruși Iosif Kobzon și Lev Leșcenco.