Contestația depusă de către Valeriu Munteanu, prin care acesta cere excluderea Slviei Radu din cursa pentru alegerile locale din 20 mai, a fost respinsă prin decizia Comisiei Electorale Centrale. În acest sens, Munteanu susține că va ataca decizia CEC în instanța de judecată și va solicita verificarea complexă a dosarului depus de Radu.

„Având multiple informații privind utilizarea resurselor administrative la colectarea centralizată a semnăturilor pentru înregistrarea Silviei Radu (de la Partidul Democrat) în calitate de candidat independent, Valeriu Munteanu a solicitat ca CEC să dispună contrapunerea listelor de subscripție prezentate de Radu cu listele de personal a mai multor instituții și întreprinderi municipale și de stat, în vederea constatării abuzului”, se menționează într-un comunicat de presă al PL.

Liberalii susțin că decizia CEC este neașteptată și ilegală și că o vor ataca în instanță.

Menționăm că, conform Codului Contravențional, în cazul depistării utilizării ilicite de resurse administrative în campaniile electorale, dacă aceasta nu constituie infracțiune, se sancționează cu amendă de la 90 la 240 de unități convenționale, cu privarea de dreptul de a deține anumite funcții sau de a desfășura anumite activități pe un termen de până la un an.