Europarlamentarul Siegried Mureșan a anunțat că pleacă din Partidul Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu, și aderă la Partidul Național Liberal. Decizia a fost luată pentru a scoate PSD-ul de la guvernare, spune Mureșan.

„PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) și principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România. Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetățenilor toate motivele să voteze PNL la următoarele rânduri de alegeri”, a scris Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menționat că își va continua activitatea în Parlamentul European.

Menționăm că, acum câteva zile Partidul Mișcarea Populară din România l-a somat pe Mureșan să își dea demisia, după ce ar fi fost informați că acesta optează pentru aderarea la PNL: „Îi cerem ferm să demisioneze și din Parlamentul European, pentru ca partidul să își poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014. Facem această solicitare pentru ca PMP să își poată menține reprezentarea în Parlamentul European”.