/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ Caz medical rar în Moldova. O fetiță de nouă ani cu tumoare a coloanei vertebrale, operată cu succes

missing
07 mai 2018, ora 16:07

Mama pacientei povestește că fetița a început să acuze dureri acum o lună. Inițial copila spunea că o doare spatele, apoi capul, burta. Micuța a trecut un tratament pentru pancreatită, însă starea ei nu se ameliora. În cadrul unei investigații la locul de trai, medicii au descoperit că fata are o formațiune în cutia toracică pe stânga.

În cadrul operației au luat parte neurochirurgii și toracaliștii în frunte cu profesorul Aurel Bodiu, medicul neurochirurg Serghei Borodin și șeful Secției chirurgie Toracală – Alexandru Toma. Ceilalți membri ai echipei mixte au fost prezenți pentru a interveni în cazul unor complicații. Serviciul de Anestezie și Terapie Intensivă a asigurat buna desfășurare a actului chirurgical și suportul anesteziologic necesar.

Lista unor posibile complicații a fost mare – leziunea aortei, hemoragie masivă, dificultăți de vizualizare care ar necesita înlăturarea splinei și disecția diafragmei, leziunea măduvei spinării, ictus medular, paralizie în picioare, pneumonie etc.

Medicii au lucrat cot la cot timp de patru ore, iar acum micuța a fost externată, se simte bine și chiar poate deja frecventa școală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram