După ce în toamna acestui an a început turnarea temeliei pentru gardul din jurul Parlamentului, acum câteva zile muncitorii au demolat o parte a acestuia, ceea ce a trezit nedumerirea jurnaliștilor, dar și a cetățenilor. Ministerul Economiei are însă un răspuns: gardul a fost demolat pentru că nu sunt locuri suficiente pentru parcarea mașinilor.

„Ținând cont de faptul că locuri pentru parcarea mașinilor sunt insuficiente, s-a propus amenajarea parcărilor pe teritoriul adiacent clădirii Parlamentului. Ulterior a fost elaborată documentația de proiect prin care este prevăzută intrarea în parcare din str. A. Corobceanu colț cu str. Sfatul Țării. Dat fiind faptul că fundația a fost deja executată s-a luat decizia de a demola 25,2 m. pentru asigurarea accesului în parcare, cu construcția porții, gheretei pentru pază, sistemului de acces-control și supraveghere video”, se menționează în răspunsul Ministerului Economiei la solicitarea expediată de TV8.

Potrivit ministerului, cheltuielile pentru demolarea temeliei sunt suportate din contul antreprenorului care execută lucrările de construcție a gardului.

Construcția gardului a început în luna noiembrie 2017. Gardul urma să aibă o înălțime de 2,5 metri și o lungime de 240 de metri, iar costurile depășesc 5 milioane de lei.