Peste 100 de localități din țară vor beneficia, în următorii 5 ani, de asistență financiară pentru dezvoltare, în valoare totală de 20 milioane de dolari. Banii vor fi cheltuiți pentru renovarea drumurilor, montarea sistemului de apeduct și canalizare și pentru iluminatul stradal. Este vorba de programul „Comunitatea mea” finanțat de USAID.

Programul „Comunitatea Mea” își propune să consolideze guvernarea locală și să îmbunătățească serviciile pentru cetățeni.

„Eu sunt la pensie, am pensia 800 aproape 900 de lei și mii greu. Aș vrea să fie mai ieftină și căldura și lumina asta să mai fie luați în seamă pensionarii că ei sunt cei mai obijduiți”.

„Aș propune ca fiecare persoană în parte care trăiește aici la noi în Strășeni măcar să aibă grijă să din urma lor să facă curat. Să nu arunce mizerie chiar în orașul Strășeni”.

Primarul de Strășeni spune că bugetul local este prea mic pentru a face față necesităților, iar acest proiect va contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

„Prin intermediul proiectului USAID s-au schimbat lucrurile și cele ce au fost demarcate au continuitate și eu sper foarte mult că și în acest proiect se va pune accentul, dar noi am văzut că acele politici cu care veniți în cadrul acestui proiect vin să schimbe situația în cadrul administrației publice locale”, a menționat Valentina Casian, primar de Strășeni.

„Acest proiect are scopul să ajute autoritățile locale să devină mai eficiente, mai transparente și mai responsabile față de cetățeni”, a declarat Brock Bierman, asistentul administratorului USAID.

Fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează aproximativ 500 de mii de dolari.

Reporter: Sabina Roibu
Imagine: Tudor Bigu