Candidatul la Primăria capitalei, Andrei Năstase, promite că dacă va ajunge primar va desființa mafia imobiliară. El a precizat că supune verificărilor modalitatea prin care au fost privatizate terenurile din proprietatea municipiului, iar dacă va depista încălcări - va sesiza Procuratura.

Năstase a invocat un raport realizat de „Expert Grup” și a spus că din cauza înstrăinării ilicite a terenurilor municipale, bugetul capitalei pierde aproximativ 9 miliarde de lei.

„Imediat după accederea în funcția de primar toate schemele mafiei imobiliare vor fi stopate, iar toți cei implicați în ele vor fi deferiți justiției cu transmiterea materialelor la Procuratură. Vom analiza minuțios toate operațiunile cu imobile publice din capitală sub aspectul recuperării prejudiciului bugetului municipal. Recuperarea prejudiciului creat este obligatoriu,” susține Andrei Năstase, candidat PPDA.

Andrei Năstase este candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM la Primăria capitalei. Recent și președintele Partidului Popular European, Joseph Daul și-a declarat susținerea pentru Năstase. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Daul spune că este mândru că partidele membre ale PPE au reușit să nominalizeze un candidat comun care luptă pentru democrația din Moldova.