/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Peste 100 de grădinițe din Chișinău își vor sista activitatea în timpul verii. Părinții sunt nemulțumiți

missing
07 mai 2018, ora 18:30

Potrivit autorităților municipale, grădinițele își vor închide ușile treptat. Astfel, în luna iunie nu vor activa 29 de instituții, în iulie – 64, iar în august – 13. Acestea nu vor funcționa aproximativ o lună și jumătate.

„Pentru perioada lunilor de vară nu se prevede desfășurarea activităților educaționale, ci doar a activităților de distracții și antrenare a sănătății copiilor”, e menționat Rodica Guțu.

Pe parcursul verii, doar 53 de grădinițe din capitală vor activa în regim obișnuit. Unii părinți sunt revoltați de această situație, alții, însă, nu văd o problemă.

„Am o părere foarte rea, deoarece copilul stă acasă jumătate de lună. Ce să fac cu el? Și la muncă cineva trebuie să plece, iar eu mai am un copil mic și este foarte greu când sunt ambii acasă.”

„Nu e o idee tocmai bună pentru că grădinițele fac reparații, iar părinții lor lucrează.”

„Am dus copii la bunei. Noi am stat la bunei și am crescut și e de bine.”

„Soția e acasă, casnică. Nu ne deranjează.”

Totuși, în cazul în care părinții nu au alternative, aceștia pot depune o cerere, iar copilul ar trebui să fie repartizat la o grădiniță din preajmă. În capitală activează 159 de instituții preșcolare, 131 dintre care sunt amplasate în Chișinău, iar celelalte – în suburbii. Acestea sunt frecventate de aproape 38 de mii de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram