Peste 100 de grădinițe din capitală se vor închide în perioada de vară. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al Direcției Educație, care precizează că instituțiile își vor sista activitatea pentru reparații. Unii părinți se arată împotrivă, pe motiv că lucrează și nu va avea cine să aibă grijă de cei mici.

Potrivit autorităților municipale, grădinițele își vor închide ușile treptat. Astfel, în luna iunie nu vor activa 29 de instituții, în iulie – 64, iar în august – 13. Acestea nu vor funcționa aproximativ o lună și jumătate.

„Pentru perioada lunilor de vară nu se prevede desfășurarea activităților educaționale, ci doar a activităților de distracții și antrenare a sănătății copiilor”, e menționat Rodica Guțu.

Pe parcursul verii, doar 53 de grădinițe din capitală vor activa în regim obișnuit. Unii părinți sunt revoltați de această situație, alții, însă, nu văd o problemă.

„Am o părere foarte rea, deoarece copilul stă acasă jumătate de lună. Ce să fac cu el? Și la muncă cineva trebuie să plece, iar eu mai am un copil mic și este foarte greu când sunt ambii acasă.”

„Nu e o idee tocmai bună pentru că grădinițele fac reparații, iar părinții lor lucrează.”

„Am dus copii la bunei. Noi am stat la bunei și am crescut și e de bine.”

„Soția e acasă, casnică. Nu ne deranjează.”

Totuși, în cazul în care părinții nu au alternative, aceștia pot depune o cerere, iar copilul ar trebui să fie repartizat la o grădiniță din preajmă. În capitală activează 159 de instituții preșcolare, 131 dintre care sunt amplasate în Chișinău, iar celelalte – în suburbii. Acestea sunt frecventate de aproape 38 de mii de copii.