/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Au cerut 20.000 de euro pentru a influența judecătorii din Bălți și Chișinău. Un procuror, trei polițiști și un civil, condamnați

missing
08 mai 2018, ora 17:47

Urmărirea penală a fost pornită în baza denunțului unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la client către procuror, care a primit suma de 20 mii de euro în tranșe. Oamenii legii au documentat acțiunile procurorului și ale poliţiştilor, care au asigurat transmiterea sumelor de bani către procuror prin intermediari.
Iar, la sfârșitul lui august 2017, toți cei implicați în schemă au fost reținuți de către procurorii și plasați în arest.

În urma examinării cauzelor, instanța a decis condamnarea procurorului la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 85000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice pe un termen de 5 ani și privațiune de libertate pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a acesteia pe o perioadă de probă de 5 ani.

În privința polițistului de la Ialoveni s-a stabilit o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de 4 ani, cu privarea de dreptul de dreptul de a exercita funcții publice pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată a pedepsei cu închisoarea pe o perioadă de probă de 5 ani.

Unul din cei doi ex-polițiști au fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 5 ani și 2 luni și amendă în mărime de 1000 u.c., cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 2 ani. Celălalt fost-polițist a primit 5 ani și 6 luni de închisoare, amendă de 3000 u.c și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 4 ani.

Civilul inculpat a fost condamnat la achitarea unei amenzi în mărime de 85000 lei.

De asemenea, judecătorul a dispus confiscarea de la procuror a sumei de 11500 euro și încasarea banilor sechestrați în scopul executării pedepsei în sumă de 5150 lei; de la denunțător – a sumei de 1000 de euro; de la ceilalți inculpați – 5000 de euro, precum și a cheltuielilor de judecată în mărime de 1000 de euro, bani utilizați pentru efectuarea măsurilor speciale de investigații.

Sentința este cu drept de atac în termen de 15 zile la Curtea de Apel, iar în privința procurorului aceasta va fi contestată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram