Astăzi a avut loc lansarea campaniei sociale „Fără Frică - ediția a III-a”. În acest an campania promovează mesajul „Fără frică de iubire”. Organizatorii spun că vor să contribuie astfel la crearea unei societăți deschise, tolerantă față de toate grupurile sociale.

În cadrul campaniei, reprezentanții comunității „GENDERDOC” vor pune accent pe diversitatea și egalitatea tuturor oamenilor. Vor fi organizate traininguri, un marș al solidarității, diverse activități culturale și informaționale prin care va fi promovat dreptul la iubire fără frică.

„Noi am ales acest mesaj pentru că considerăm că dragoste este ceea ce ne unește. Fiecare care dorește să-și exprime solidaritatea poate veni aici, poate face o poză cu această instalație să o publice pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #fărăfrică și #fărăfricadeiubire”, a menționat Angelica Frolov, coordonatoare a programului Advocacy și Loby.

„Scopul acestei campanii este să arătăm că în Moldova încă mai există oameni care trăiesc în frică, care iubesc, dar simt frică, care se tem să iubească. Iar noi vrem să arătăm că organizația noastră și partenerii noștri suntem pentru o comunitate în care nu este loc de frică pentru că acolo unde este iubire, nu este loc pentru frică”, a adăugat și Anastasia Danilova, directoare executivă „GENDERDOC-M”.

Festivalul comunității LGBT „Moldova Pride” se află la a XVII ediție și se va încheia pe 20 mai.

Reporter: Sabina Roibu
Imagine: Oleg Cozlov