Schimbare politică în Armenia. Liderul opoziției, Nikol Pashinian, a fost numit pe 8 mai prim-ministru. Acesta a întrunit numărul necesar de voturi din a doua tentativă și pe fonul protestelor masive. Anunțul a fost sărbătorit cu urale și muzică în centrul Erevanului.

Pashinian a fost singurul candidat la fotoliul de prim-ministru. Partidul republican care deține puterea i-a oferit sprijin parlamentar. Asta, după ce săptămâna trecută l-a boicotat.

Totuși, majoritatea parlamentară este deținută în continuare de republicani. Pashinian a anunțat ca va menține cooperarea cu Rusia și va lupta împotriva corupției și a falsificării alegerilor: „Tot ce vreau să spun este că sunt aici să servesc oamenilor și Armeniei. Vă mulțumesc!”

Nikol Pashinian a devenit prim-ministru după trei săptămâni de proteste anti-guvernamentale care l-au forțat pe fostul președinte, Serj Sargsyan, care preluase funcția de prim-ministru, să demisioneze. Este pentru prima dată când o astfel de rocadă are loc în spațiul ex-sovietic.