Concertul de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale a dat peste cap traficul rutier. Din cauza repetițiilor, centrul capitalei a fost închis, iar pe străzi s-au format ambuteiaje kilometrice.

Calvarul pentru șoferi a început la orele amiezii, după ce circulaţia a fost sistată în perimetrul străzilor Puşkin şi Bodoni.

Avem zece minute și am circulat 15 metri, cred că pe jos mai repede mergeam”.

„Nu este bine chibzuit cum au pus la punct această întrebare”.

„Foarte greu, avem 30 de minute deja. Sărbătorile de mâine. –În schimb va fi concert diseară. – Va fi concert, dar pentru noi este problemă”.

„Tot timpul când avem sărbătoare este așa”.

Dificultăți au întâmpinat și șoferii de ambulanțe.

„Este foarte rău, foarte rău dacă salvarea nu poate merge. Avem bolnav ca să luăm și să-l transportăm și nu putem”.

IGP a organizat o conferință de presă în cadrul căreia le-a cerut celor care vor veni la concert să folosească transportul public. Pentru a asigura ordinea publică, pe data de 9 mai, poliția a dublat numărul agenților de patrulare.

„Poliția a dublat numărul angajaților care vor patrula zonele rezidențiale, patrulele auto și beneînțeles s-a pus un accent deosebit pentru asigurarea reacționării operative și calificate profesioniste în caz de incidente sau de infracțiuni fiind implicați specialiștii necesari în acest sens”, susține Marin Maxian, șeful direcției generale securitate publică al IGP.

În această seară, în Piața Marii Adunări Naționale, va cânta interpretul rus Oleg Gazmanov. Acesta a fost invitat de Igor Dodon la concertul dedicat „zilei victoriei”

Reporter: Carolina Russu
Operator: Tudor Bigu