/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cristina Balan, o fruntașă PDM, ambasadoare în SUA. Plahotniuc susține că aceasta deja a primit agrement de la SUA

08 mai 2018, ora 17:30

La scurt timp de la anunțul făcut de Plahotniuc, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Comisia de profil a Parlamentului a aprobat deja candidatura Cristinei Balan. Acum ea urmează să fie confirmată de Guvern, iar ulterior numită prin decret de către Igor Dodon.

Potrivit democraților, în partid, Cristina Balan s-a ocupat de stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre PD și organizațiile externe. Acum câțiva ani, jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Balan a fost implicată în mai multe tranzacții financiare care ar avea legătură cu Plahotniuc. Cristina Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă „Daranian Holdings” Ltd care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier „Codru” contra sumei de 50,3 milioane de lei. Edificiul a fost ulterior transferat către „Finpar Invest” SRL. Acest fapt este confirmat prin actele pe care RISE le-a anexat la investigația realizată.

Ultimul ambasador al Republicii Moldova în SUA a fost diplomatul Aureliu Ciocoi, care a deținut funcția doar 4 luni. Până la el, fotoliu de ambasador a fost vacant timp de aproape doi ani, după ce, în 2015, ambasadorul Igor Munteanu și-a încheiat mandatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram